Beleef Rietvelds meesterwerk uit 1958 van binnen en van buiten met een deskundige gids. Dit huis voor De Ploeg- en Spectrumdirecteur Van Daalen en zijn gezin is in vrijwel authentieke staat bewaard gebleven. Rietvelds interieurontwerp ademt in combinatie met de originele Spectrummeubels de sfeer van het ‘Goede Wonen’ van begin jaren zestig. Ontdek bijzondere details, zoals de Stijlkleuren in de entree of de open vakkenkast in de speelkamer. De tuin is een ontwerp van Mien Ruys. Hiervan zijn nog de kenmerkende Grion-tegels en grillige plantenvakken terug te vinden. Mien Ruys ontwierp ook het park bij De Ploeg.

 

Tour Rietveldhuis Van Daalen start iedere eerste vrijdag van de maand in de periode april t/m oktober 2024 om 10.00 uur vanaf de ingang van Rijksmonument De Ploeg. Introductie door de gids over het erfgoed van Rietveld & Ruys in Bergeijk, waarna bezoek aan het woonhuis. De data zijn: 5 april, 3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 aug, 6 september en 4 oktober 2024.

 

Er geldt open inschrijving. Individuele deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding (maximaal 8 personen per tour). Tickets bestelt u vooraf via Tickets - Cultuurhuis Bergeijk.

 

Ik wil meer info over

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys met de 'Wandel in Bergeijk plattegrond' of met de audiotour. Te koop bij Cultuurhuis Bergeijk en Visit Bergeijk.

Meer over de wandelroute

 
 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in Rijksmonument De Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

De showroom is gesloten tijdens de eerste twee weken van augustus 2024.

Alles over de Ploeg

Rietveldsafari

Gaat u mee op safari? We gaan een heuse ontdekkingstocht maken langs de 'The Big Five' van Gerrit Rietveld als Mien Ruys. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Showroom van Bruns (gevestigd in De Ploeg). 

Naar de safari