Beleef Rietvelds meesterwerk uit 1958 van binnen en van buiten met een deskundige gids. Dit huis voor De Ploeg- en Spectrumdirecteur Van Daalen en zijn gezin is in vrijwel authentieke staat bewaard gebleven. Rietvelds interieurontwerp ademt in combinatie met de originele Spectrummeubels de sfeer van het ‘Goede Wonen’ van begin jaren zestig. Ontdek bijzondere details, zoals de Stijlkleuren in de entree of de open vakkenkast in de speelkamer. De tuin is een ontwerp van Mien Ruys. Hiervan zijn nog de kenmerkende Grion-tegels en grillige plantenvakken terug te vinden. Mien Ruys ontwierp ook het park bij De Ploeg.

Bezoek Rietveldhuis Van Daalen
De tours starten iedere eerste vrijdag van de maand in de periode april t/m oktober 2024 Groepsgrootte maximaal: 8 personen per tour op basis van open inschrijving. Deelnamebewijs te koop via de ticketpagina van Cultuurhuis Bergeijk.

Standaard Tour
Op vrijdag: 5 apr, 3 mei, 7 jun, 5 jul, 2 aug, 6 sept, 4 okt 2024.
Starttijd: 10:00 uur bij Rijksmonument De Ploeg. Vanaf daar loop je met de gids naar het woonhuis (circa 10 min). 
Duur: 1,5 uur.
Kosten: €10:00 p.p.
Startpunt: entree Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk.

Tour Deluxe
Op vrijdag: 3 mei, 5 jul, 6 sept 2024.
Starttijd: 13:30 uur bij Cultuurhuis Bergeijk. Ontvangst koffie/thee met iets lekkers, introductiefilm en toelichting. Daarna vertrek met de gids naar het woonhuis. 
Duur: ± 2,5 uur.
Kosten: €20:00 p.p.
Startpunt: Cultuurhuis Bergeijk, Domineestraat 8a, 5571 EJ, Bergeijk.

Tickets koop je vooraf via de Ticketshop 

Ik wil meer info over

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys met de 'Wandel in Bergeijk plattegrond' of met de audiotour. Te koop bij Cultuurhuis Bergeijk en Visit Bergeijk.

Meer over de wandelroute

 
 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in Rijksmonument De Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

De showroom is gesloten tijdens de eerste twee weken van augustus 2024.

Alles over de Ploeg

Rietveldsafari

Gaat u mee op safari? We gaan een heuse ontdekkingstocht maken langs de 'The Big Five' van Gerrit Rietveld als Mien Ruys. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Showroom van Bruns (gevestigd in De Ploeg). 

Naar de safari