Voor groepen stellen wij graag een op maat gemaakt Rietveld-programma samen, precies zoals u dat graag wilt hebben.

Rietveldsafari: €15,00 p.p. inclusief koffie met gebak en entree showroom van Bruns in de Ploeg. Te reserveren op dinsdag, donderdag en vrijdag (in overleg andere dagen mogelijk)

Een lokale gids neemt u mee langs de diverse Rietveld-locaties en laat u het gedachtegoed van Gerrit Rietveld herleven. De rondleiding bestaat onder andere uit een bezoek aan het bezoekerscentrum van De Ploeg, een wandeling door het park van Mien Ruys en een uitstapje naar de abri en klok van Rietveld. Tevens kijkt u vanaf het pad op woonhuis Van Daalen, een splitlevel Rietveld-bungalow met authentieke inrichting. Meubelontwerp van Martin Visser / Spectrum en interieurarchitectuur komen hier op een ultieme manier samen. Het toonbeeld van het 'goede wonen' volgens Gerrit Rietveld.

De Rietveldsafari is inclusief rondleiding met gids en een bezoek aan de showroom van Bruns in de Ploeg.

Wij verzoeken u minimaal 2 weken vooraf contact op te nemen voor het reserveren van een gids. 

Tour Rietveldhuis, eerste vrijdagmorgen van de maand: €10,00 p.p. (max. 8 personen)

Beleef Rietvelds meesterwerk uit 1958 van binnen en van buiten met een deskundige gids. Dit huis voor Spectrumdirecteur Van Daalen en zijn gezin is in vrijwel authentieke staat bewaard gebleven. Rietvelds interieurontwerp ademt in combinatie met de originele Spectrummeubels de sfeer van het ‘Goede Wonen’ van begin jaren zestig. Ontdek bijzondere details, zoals de Stijlkleuren van de entree of de open vakkenkast in de speelkamer. De tuin is een ontwerp van Mien Ruys. Hiervan zijn nog de kenmerkende Grion-tegels en grillige plantenvakken terug te vinden. Mien Ruys ontwierp ook het park bij De Ploeg.

Mogelijk: 7 apr, 5 mei, 2 jun, 7 jul, 4 aug, 1 sept, 6 okt 2023.
Tour start om 10.00 uur vanaf Rijksmonument de Ploeg. Introductie door de gids over het erfgoed van Rietveld in Bergeijk, waarna bezoek aan het woonhuis

Open inschrijving, individuele deelname mogelijk op volgorde van aanmelding (maximaal 8 personen per tour).

U kunt ook op eigen gelegenheid Bergeijk als Rietvelddorp ontdekken.

  • Showroom De Ploeg: gratis; Openingstijden maandag tot en met vrijdag 10.00-16.00 uur. Maximaal 8 personen toegestaan. Er is geen horeca of gids/gastvrouw in de showroom aanwezig. 
  • Rietveldroutekaart €1,50 of een audiotour €5,00 ; te verkrijgen bij Visit Bergeijk (Hof 82) en Cultuurhuis (Domineestraat 8a)
  • Maak van uw Rietveldbeleving een compleet dagje uit in Bergeijk en combineer de Rietveldsafari met een koffie-arrangement, lunch, diner of andere belevenis

 

Meer info & boeken

Maak een keuze uit onderstaande arrangementen: