Rietveldsafari (groepen): € 15,00 p.p.

Ga met ons mee op Rietveldsafari. Wees gerust, u komt geen wilde dieren tegen tijdens deze gidstour. Wel komt u oog in oog te staan met de 'The Big Five' van de architecten Gerrit Rietveld en Mien Ruys! Er is zoveel te vertellen over de verschillende ontwerpen, van woonhuis tot fabrieksgebouw, van klok tot abri. Gerrit Rietveld werkte in Bergeijk veel samen met landschapsarchitecte Mien Ruys, vooral voor Weverij De Ploeg (bekend van de Ploegstoffen). Uiteraard komt zij en haar werk ruimschoots aan bod tijdens de Rietveldsafari.

Bergeijk kent met Rietveld en Ruys een bijzondere historie. U zult verbaasd zijn over de vele mooie plekjes die we tegenkomen en de verhalen die we erover kunnen vertellen. Van april t/m oktober 2024 gaan de gidsen weer met groepen op safari. Graag minimaal 2 weken vooraf contact opnemen als u een gids wil reserveren.

Te reserveren voor groepen op dinsdag, donderdag en vrijdag (in overleg andere dagen mogelijk). Starttijd: 10:00 uur of 13:30 uur vanaf Cultuurhuis Bergeijk. Minimaal aantal personen is zes. U wordt ontvangen met koffie en iets lekkers en krijgt een introductie door de gids, waarna de rondleiding start en u Rijksmonument De Ploeg bezoekt. Exposities in het Cultuurhuis kunt u apart bezoeken, entree is niet inbegrepen in de prijs.


Open Rietveldsafari (individuele inschrijving): €15,00 p.p.


Wilt u niet met een groep maar alleen of met twee personen aan een Rietveldsafari deelnemen? Op de tweede vrijdag van de maand bieden we een 'Open Rietveldsafari' aan, waarvoor individuele inschrijving geldt. U kunt een los ticket kopen via onderstaande link naar de ticketshop. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

De data zijn: 10 mei, 14 jun, 12 jul, 9 aug, 13 sep en 11 okt 2024. Starttijd is 10:00 uur bij Cultuurhuis Bergeijk, waar u wordt ontvangen met koffie en iets lekkers en een introductie krijgt. Hierna wordt u buiten rondgeleid en bezoekt u Rijksmonument De Ploeg. Tickets vooraf te bestellen via Tickets Cultuurhuis Bergeijk.  

 

 

Ik wil meer info over

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys met de 'Wandel in Bergeijk plattegrond' of met de audiotour. Te koop bij Cultuurhuis Bergeijk en Visit Bergeijk.

Meer over de wandelroute

 
 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in Rijksmonument De Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

De showroom is gesloten tijdens de eerste twee weken van augustus 2024.

Alles over de Ploeg