Rietveldsafari: € 15,00 of € 17,00 p.p.

Trek uw wandelschoenen aan en ga met ons mee op Rietveldsafari. Wees gerust, u zult geen wilde dieren tegenkomen tijdens deze safari. Maar we hebben onze rondleiding langs de mooiste ontwerpen van architect Gerrit Rietveld een safari genoemd, omdat het een ware ontdekkingsreis zal worden. Er is zoveel te vertellen over de verschillende ontwerpen, van woonhuis tot fabrieksgebouw, van klok tot abri. Gerrit Rietveld werkte in Bergeijk veel samen met landschapsarchitecte Mien Ruys, vooral voor Weverij De Ploeg (bekend van de Ploegstoffen). Uiteraard komt zij en haar werk ook ruimschoots aan bod tijdens de Rietveldsafari.

U zult verbaasd zijn over de vele mooie plekjes die we tegenkomen en de verhalen die we erover kunnen vertellen. Verhalen die u nog lang zullen bij blijven. Want Bergeijk kent met Rietveld en Ruys een bijzondere historie. Van 4 april t/m 29 oktober 2023 gaan de gidsen weer met groepen op safari. Graag minimaal 2 weken vooraf contact opnemen als u een gids wil reserveren.

Te reserveren op dinsdag, donderdag en vrijdag. Starttijd: 10:00 uur of 13:30 uur vanaf Cultuurhuis Bergeijk. Minimaal aantal personen: 6. U wordt ontvangen met koffie en iets lekkers. Voor € 17,00 koopt u een ticket inclusief bezoek aan de exposities binnen in het Cultuurhuis. 


Tour Rietveldhuis Van Daalen: € 10:00 p.p.


Beleef Rietvelds meesterwerk uit 1958 van binnen en van buiten met een deskundige gids. Dit huis voor Spectrumdirecteur Van Daalen en zijn gezin is in vrijwel authentieke staat bewaard gebleven. Rietvelds interieurontwerp ademt in combinatie met de originele Spectrummeubels de sfeer van het ‘Goede Wonen’ van begin jaren zestig. Ontdek bijzondere details, zoals de Stijlkleuren in de entree of de open vakkenkast in de speelkamer. De tuin is een ontwerp van Mien Ruys. Hiervan zijn nog de kenmerkende Grion-tegels en grillige plantenvakken terug te vinden. Mien Ruys ontwierp ook het park bij De Ploeg.

Tour Rietveldhuis Van Daalen start iedere eerste vrijdag van de maand in de periode april t/m oktober 2023 om 10.00 uur vanaf de ingang van Rijksmonument De Ploeg. Introductie door de gids over het erfgoed van Rietveld in Bergeijk, waarna bezoek aan het woonhuis. De data zijn: 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 1 september en 6 oktober 2023. 

Er geldt open inschrijving. Individuele deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding (maximaal 8 personen per tour). Voor tickets ga naar Tickets - Cultuurhuis Bergeijk

 

Ik wil meer info over

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys met de 'Wandel in Bergeijk plattegrond' of met de audiotour. Te koop bij Visit Bergeijk of Cultuurhuis Bergeijk.

Meer over de wandelroute

 
 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in Rijksmonument De Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

De showroom is gesloten van 31 juli t/m 13 augustus 2023.

Alles over de Ploeg