Foto Bruns

Op 1 april vond de officiële opening van het Stijljaar in Bergeijk plaats in een volledig gerenoveerde Ploeg, waarin het bezoekerscentrum is gevestigd. Hier is de expositie Rietveld Re_Newed te zien, samengesteld door Aart van Asseldonk. 

America First, Bergeijk second link You Tube

 

‘This is an important message from the city council of Bergeijk…’ Nee, dat is geen 1 april-grap. Maar aangezien deze dag samenviel met de opening van het Stijljaar hebben we hier een ludiek filmpje over gemaakt. Met onze burgemeester in de hoofdrol! Het filmpje ‘America first, Bergeijk second’ is inmiddels al 6600 keer bekeken (still counting). Heeft u het filmpje nog niet gezien? Zoek op YouTube op de termen Bergeijk en Stijl is het de eerste video in de zoekresultaten.

 

Op 4 april ging onze burgemeester naar Den Bosch om een handdoek van De Stijl Bergeijk aan de leden van de Gedeputeerde Staten van Brabant aan te bieden. De provincie heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de renovatie van De Ploeg en het Mien Ruys Park.

Heel Bergeijk is vol van De Stijl, maar de ambtenaren bij het gemeentehuis maken het helemaal bont. Ze parkeren zelfs ‘in Stijl’: het moet niet gekker worden!

Op 5 april overhandigden de broers Edwin en Norbert van Onna het jubileumboek 100 jaar De Stijl aan onze burgemeester. Dit boek is te koop bij de VVV in Bergeijk, evenals verschillende Stijlgadgets als het Stijl-strandlaken.

Van 19 tot en met 27 augustus was het feest in het Mien Ruys Park: De Stijlparade! Of je nu van kunst, dansen, muziek, film, lezingen of yoga houdt... het Mien Ruys Park was toen (nog meer als anders) the place to be! We trapten zaterdagmiddag af met een dansfeest: 'Back to the 50's'. Aan de rechterzijde van deze pagina staat het programma van de Stijlparade. Om te mijmeren hoe leuk het was, of om te lezen wat je gemist hebt... Een groot succes, ook in de toekomst zal het Mien Ruys Park een plek blijven om activiteiten te organiseren.

Kalender

Rietveldsafari onder leiding van een gids (meertalig mogelijk)
Vanaf 1 april t/m 31 oktober 2020 op dinsdag, donderdag en vrijdag. I.v.m. Corona-virus zullen de rondleidingen vanaf 1 juli weer van start gaan, als het volgens de RIVM-regels verantwoord is en de 1,5 m afstand gewaarborgd kan worden. 

Tour Rietveldhuis; € 5,00 p.p. (max. 8 personen)
Open inschrijving, individuele deelname mogelijk op volgorde van aanmelding. Aanvang 10.00 uur (bij De Ploeg).
Data 2020:
Alle rondleidingen in het Rietveldhuis kunnen in 2020 geen doorgang vinden, omdat de 1,5 m afstand tussen de personen in het huis niet gewaarborgd kan worden.

Beeld & Beleving, zomerexpositie Bergeijk
12 juli t/m 30 aug. 2020 - i.v.m. Corona-uitbraak verplaatst naar 2021

Kunst actief beleven, dat is het thema van deze grote buitenexpositie verspreid over alle kernen van Bergeijk. Gedurende zes zomerweken kun je langs zestig monumentale beelden van internationale kunstenaars in de openbare ruimte. Een fietsroute van Pielis tot Plateaux! Centrale plek: het Mien Ruys park bij Rijksmonument De Ploeg, waar vier beeldhouwers live werken.
De expositie staat in het teken van kijken, voelen, ruiken én luisteren! Er is een actief programma voor groepen die doorgaans minder makkelijk met kunst in aanraking komen, zoals blinden, slechtzienden, ouderen, hulpbehoevenden en mensen met een beperking.
www.beeldenbeleving.nl
www.rietveldenruys.nl

Rietveld Escape Experience

Nieuw in Theater De Kattendans: Rietveld Escape Experience!
Boek nu de Rietveld Escape Experience bij Theater De Kattendans! Het van de welbekende escaperoom afgeleide spel staat garant voor 60 minuten lang spanning, actie en sensatie! De beroemde stoel die is ontworpen door Architect Gerrit Rietveld is in stukken gevallen! Er is van alles geprobeerd om het meubelstuk opnieuw in elkaar te zetten, maar helaas zonder resultaat. Daar wacht u dan de eer en uitdaging om alle onderdelen te verzamelen. Maar let op, u heeft slechts één uur de tijd!
Zodra de deur dicht is en de tijd begint te tikken, dient u door middel van puzzels, raadsels en logica alle opdrachten op te lossen. Alleen dan kunt u het raadsel van Rietveld ontrafelen. Lukt het u en uw team om alles te ontcijferen binnen de tijd? Creativiteit, vindingrijkheid én een goede samenwerking zijn hiervoor een absolute must!

Stel nu een team samen en boek direct via de website: https://bit.ly/2Ki2hWK

Ploegfestival

 

© Rietveld Bergeijk - Webdesign by: Burgmans Reclame