Wanneer u aan Bergeijk denkt, associeert u deze plaatsnaam waarschijnlijk niet direct met een van de grootste architecten van de vorige eeuw: Gerrit Rietveld. Daar gaat vanaf nu verandering in komen! In Bergeijk ontwierp Gerrit Rietveld in de jaren vijftig meerdere unieke objecten: een klok, een abri, twee woonhuizen en zijn enige industriële werk: Weverij De Ploeg. Daarmee heeft Bergeijk de meest diverse nalatenschap van deze meubelontwerper en architect die verbonden was aan kunststroming 'De Stijl'.

Absolute topper is De Ploeg, zeker nu deze volledig gerenoveerd is. De fabriek is een architectonische parel op gebied van licht, lucht en ruimtelijkheid. Halfronde sheddaken, grote glasgevels en open fabriekshallen karakteriseren het gebouw. Iconisch is de zaagtandgevel met diagonaal kleurenpatroon; een speelse verwijzing naar de Stijl-beweging. Het interieur is 2016-2017 gerenoveerd door Aart van Asseldonk die (wat ons betreft) dit perfect in lijn met Rietveld heeft gedaan... in Stijl! 

U bent van harte welkom in de showroom van Bruns, waar u meer leert over de huidige eigenaar Bruns en over de historie van het pand. 

Wilt u op Rietveldsafari? Onder leiding van een gids de prachtige ontwerpen van Rietveld leren kennen? Of wilt u een tour maken door het Rietveldhuis?  U bent van harte welkom!

Ik wil meer info over

Ik wil info over
Invalid Input

Naam
Invalid Input

Personen
Invalid Input

E-mail
Invalid Input

Tel nr.
Invalid Input

Datum
Invalid Input

Opmerkingen
Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys, met de 'Wandel in Bergeijk App' of met de wandelroute op papier. Download de app in de Play Store of App Store. 

Meer over de wandelroute

 
 

Showroom Bruns

De showroom van Bruns (het bedrijf dat tegenwoordig in de Ploeg is gevestigd) is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. (Op feestdagen gesloten, voor meer info zie "Showroom Bruns") Entree is gratis.

Alles over de Ploeg

Rietveldsafari

Gaat u mee op safari? We gaan een heuse ondekkingstocht maken langs de ontwerpen van zowel Gerrit Rietveld als Mien Ruys. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Showroom van Bruns (gevestigd in De Ploeg). 

Naar de safari

 

Benieuwd hoe het allemaal tot stand gekomen is?

Ontdek de historie

© Rietveld Bergeijk - Webdesign by: Burgmans Reclame