Foto Bruns

Op 1 april vond de officiële opening van het Stijljaar in Bergeijk plaats in een volledig gerenoveerde Ploeg, waarin het bezoekerscentrum is gevestigd. Hier is de expositie Rietveld Re_Newed te zien, samengesteld door Aart van Asseldonk. 

America First, Bergeijk second link You Tube

 

‘This is an important message from the city council of Bergeijk…’ Nee, dat is geen 1 april-grap. Maar aangezien deze dag samenviel met de opening van het Stijljaar hebben we hier een ludiek filmpje over gemaakt. Met onze burgemeester in de hoofdrol! Het filmpje ‘America first, Bergeijk second’ is inmiddels al 6600 keer bekeken (still counting). Heeft u het filmpje nog niet gezien? Zoek op YouTube op de termen Bergeijk en Stijl is het de eerste video in de zoekresultaten.

 

Op 4 april ging onze burgemeester naar Den Bosch om een handdoek van De Stijl Bergeijk aan de leden van de Gedeputeerde Staten van Brabant aan te bieden. De provincie heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de renovatie van De Ploeg en het Mien Ruys Park.

Heel Bergeijk is vol van De Stijl, maar de ambtenaren bij het gemeentehuis maken het helemaal bont. Ze parkeren zelfs ‘in Stijl’: het moet niet gekker worden!

Op 5 april overhandigden de broers Edwin en Norbert van Onna het jubileumboek 100 jaar De Stijl aan onze burgemeester. Dit boek is te koop bij de VVV in Bergeijk, evenals verschillende Stijlgadgets als het Stijl-strandlaken.

Van 19 tot en met 27 augustus is het feest in het Mien Ruys Park! Of je nu van kunst, dansen, muziek, film, lezingen of yoga houdt... het Mien Ruys Park is dan (nog meer als anders) the place to be! We trappen zaterdagmiddag af met een dansfeest: 'Back to the 50's'. Dit feest wordt uiteraard in Stijl georganiseerd en we vragen je dan ook passend gekleed te komen. Met live muziek van Johny Cash t/m Doris Day... voor elk wat wils. Het park wordt prachtig in stijl aangekleed. Het feest is gratis, we vragen je wel vriendelijk of je passend gekleed (in stijl) wilt komen.

Kalender

19-27 augustus: Stijlparade en Ploegfestival in het Mien Ruys Park. www.rietveldenruys.nl/stijlparade 

24 september: HRT Nationale Wandeldag. Start o.a. bij De Ploeg. www.hrtwandeldag.nl