U vindt het bezoekerscentrum aan de voorzijde van het pand, dat in 2017 een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Bruns, een internationale speler op het gebied van tentoonstellingsbouw en inrichtingen van musea, heeft hier haar nieuwe bedrijfslocatie gevonden. In recordtijd is het pand grootscheeps gerenoveerd.

Diederendirrix architecten tekende voor de technische en creatieve herontwikkeling van het Ploeggebouw. En hoe! Het pand is mooier dan ooit, met respect voor Gerrit Rietveld. Het interieurontwerp is een duidelijk signatuur van Aart van Asseldonk. Een moderne ambachtsman die diep in de materialen en technieken duikt die hij gebruikt. Een aanpak die ook past bij de werkwijze van Bruns. Het nieuwe interieur sluit naadloos aan op de strakheid die Gerrit Rietveld zo nastreefde, maar er is zeker ook een vleugje ’21ste eeuw’ aan toegevoegd. Aart van Asseldonk is daarnaast verantwoordelijk voor het ontwerp van de eerste wisselexpositie in het bezoekerscentrum met als thema 100 jaar De Stijl – Mondriaan to Dutch Design. In de maanden januari en februari 2018 is het bezoekerscentrum gesloten ivm inrichting van de nieuwe expositie.

Laat u verrassen in het bezoekerscentrum met wisselende tentoonstellingen en informatie over de historie van dit markante gebouw. Het bezoekerscentrum is op werkdagen geopend tussen 10 en 16 uur. Toegangsprijs: gratis.

Het bezoekerscentrum is gesloten:

25 dec – eind februari 2018 i.v.m. inrichting nieuwe expositie

Ik wil meer info over

Ik wil info over
Invalid Input

Naam
Invalid Input

Personen
Invalid Input

E-mail
Invalid Input

Tel nr.
Invalid Input

Datum
Invalid Input

Opmerkingen
Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys, met de 'Wandel in Bergeijk App' of met de wandelroute op papier. Download de app in de Play Store of App Store. 

Meer over de wandelroute

 
 

Rietveldsafari

Gaat u mee op safari? We gaan een heuse ondekkingstocht maken langs de ontwerpen van zowel Gerrit Rietveld als Mien Ruys. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan het bezoekerscentrum van De Ploeg. In de wintermaanden is het natuurlijk niet leuk om op safari te gaan. Vanaf april 2018 kunt u weer mee op Rietveldsafari! Uiteraard kan een arrangement alvast worden geboekt.

Naar de safari

© Rietveld Bergeijk - Webdesign by: Burgmans Reclame