U vindt de showroom aan de voorzijde van het pand, dat in 2017 een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Bruns, een internationale speler op het gebied van tentoonstellingsbouw en inrichtingen van musea, heeft hier haar nieuwe bedrijfslocatie gevonden. In recordtijd is het pand grootscheeps gerenoveerd.

Diederendirrix architecten tekende voor de technische en creatieve herontwikkeling van het Ploeggebouw. En hoe! Het pand is mooier dan ooit, met respect voor Gerrit Rietveld. Het interieurontwerp is een duidelijk signatuur van Aart van Asseldonk. Een moderne ambachtsman die diep in de materialen en technieken duikt die hij gebruikt. Een aanpak die ook past bij de werkwijze van Bruns. Het nieuwe interieur sluit naadloos aan op de strakheid die Gerrit Rietveld zo nastreefde, maar er is zeker ook een vleugje ’21ste eeuw’ aan toegevoegd.

Van 10 september t/m 21 december is in de showroom de tentoonstelling "Mien Ruys 1904-1999; zoeken naar de heldere lijn' te zien. Na Haarlem, Zwolle en Dedemsvaart is deze tentoonstelling voor het eerst in Brabant te zien. De expositie is gebaseerd op de gelijknamige monografie van Leo den Dulk, de biograaf van Mien Ruys. De tentoonstelling belicht aan de hand van informatiepanelen en materialen het persoonlijke leven van landschapsarchitecte Mien Ruys. Zij ontwierp in 1958 het landschapspark rondom Rijksmonument De Ploeg dat inmiddels geheel is gerestaureerd. Het park met haar bijzondere bomen en plantenborders vormt een prachtig decor voor bezoekers van de tentoonstelling.

De showroom is geopend op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Toegangsprijs gratis.

 

Op onderstaande dagen is de showroom gesloten:

Kerstvakantie             25 december t/m 1 januari 

Ik wil meer info over

Ik wil info over
Invalid Input

Naam
Invalid Input

Personen
Invalid Input

E-mail
Invalid Input

Tel nr.
Invalid Input

Datum
Invalid Input

Opmerkingen
Invalid Input

Beleef Rietveld in Bergeijk met onze arrangementen

Rietveldwandelroute

Ontdek de ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys, met de 'Wandel in Bergeijk App' of met de wandelroute op papier. Download de app in de Play Store of App Store. 

Meer over de wandelroute

 
 

Rietveldsafari

Gaat u mee op safari? We gaan een heuse ondekkingstocht maken langs de ontwerpen van zowel Gerrit Rietveld als Mien Ruys. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Showroom van Bruns (gevestigd in De Ploeg). 

Naar de safari

© Rietveld Bergeijk - Webdesign by: Burgmans Reclame